8 nap/ 7 éjszakás nílusi hajóút

8 nap/ 7 éjszakás nílusi hajóút

Új utazás!

8 nap/ 7 éjszakás nílusi hajóút

405 900 Ft/fő-től

Foglalható időpontok:

Kairó + Luxor + Nílusi hajóút + Asszuán

8 nap / 7 éj

Utazási információk

Időpont: péntektől péntekig
Indulás: minden péntekek
Időtartam: 3 éj Kairó 4 éj Nílusi hajó
Utazás: Repülővel, az EGYPTAIR menetrend szerinti járataival
Útvonal: BUD/CAI - CAI/LXR - ASW/CAI/BUD repülővel
Transzferek: Utasaink számára az utazás kényelmét, minden esetben légkondicionált autóbuszokkal biztosítjuk.
Elhelyezés: Utasaink igényeihez igazodva, lehetőséget biztosítunk 4* illetve 5*-os szállodában történő elhelyezésre, igény szerint.
Ellátás: Kairóban félpanziós ellátás (svédasztalos reggeli és vacsora), a nílusi hajón teljes ellátás áll Utasaink rendelkezésére (reggeli italokkal, ebéd és vacsora italfogyasztás nélkül)
Útgarancia: Az út létszámtól függetlenül indul , felár NÉLKÜL!
Idegenvezetés: Kairóban minden esetben magyar nyelvű idegenvezetéssel, a hajóút során 4 fő részvételétől biztosítjuk a magyar nyelvű idegenvezetést az angol/német nyelvű helyett.


Program részletes leírása

1. nap

Elutazás Kairóba a kora délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal. Érkezés után repülőtéri asszisztenciánk segítségével a vízummatrica kiváltása következik, majd transzfer a szállodába légkondicionált autóbusszal. Szállodai szobák elfoglalása után elfogyasztjuk vacsoránkat, majd szabadprogram.

2. nap

A reggeli elfogyasztása után egész napos kirándulásra indulunk. Elsőként a Gízai Piramisokhoz látogatunk, ahol megtekintésre kerül Khephrén, Mükerinosz és az Ókori Világ hét csodájához tartozó, Kheopsz fáraó piramisa is. Utóbbit külön belépőjegy ellenében belülről is meg lehet tekinteni. A Piramismező után a panorámaterület  következik, ahol mindegyik Piramist egyszerre láthatjuk. Napunk következő állomása a gízai Nagy Szfinx, a Föld egyik legnagyobb és egyben a legrégebbi szobra, mely a Hafré fáraónak épített Völgytemplom mellett fekszik. Az ókori művészet felfedezésének folytatásaként egy tradicionális parfümériába látogatunk, ahol különleges egyiptomi gyógyászati- illetve parfüm olajesszenciákat vásárolhatunk. A papirusztekercsek készítésének technikájába is betekintést kapunk egy papiruszműhelyben, ahol a kézzel festett, eredeti művekből szuvenírt is beszerezhetünk. A rövid pihenő után utunk az Egyiptomi Régészeti Múzeum több ezer éves, felbecsülhetetlen értékű kincseihez vezet. A múzeum bejárása után napunkat az Khan El Khalili nagybazárban folytatjuk. A bazár nem csak a különleges kézműves termékeiről, a fűszerek kavalkádjáról, a friss mangóléről híres, hanem az iszlám építészet jellemzőit is felfedezhetjük a kis utcácskákon sétálva az Al Hussein mecset mellett. Nap végén transzfer a kairói szállodába. Érkezés után vacsora és szabadprogram.

3. nap

Reggeli után szabadprogram, pihenés a szállodában, vagy választhatnak többféle fakultatív programunk között. Erre a napra a szakkarai kirándulást javasoljuk Utasainknak, amely során ellátogatnak Memphiszbe, ezt követően Dzsószer Fáraó lépcsős Piramisához mennek, majd megtekintésre kerül még a Mohamed Ali nagymecset és a Kopt keresztény negyed is. Este vacsora a szállodában.

4. nap

Reggeli csomag átvétele, majd kora hajnali indulással transzfer a kairói repülőtérre és utazás Luxorba . Érkezés után egész napos városnézésre indulunk. Az ókori Théba, Egyiptom déli fővárosa a legjelentősebb műemlékek helyszíne. A nyugati parton kezdjük utazásunkat a Királyok Völgyében , ahol királyok és nagyhatalmú uralkodók számára készítettek díszes, hegybe vájt sírkamrákat. Három különböző sírkamra megtekintése után külön belépődíj ellenében Tutankhamon legendás sírkamrája is látogatható az érdeklődők számára. A következő állomás Hatsepszut királynő halotti temploma . A különleges, hegyoldalban felépített templom több teraszos oszlopsor tetején helyezkedik el. Az egyiptomi kézművesség egyik legkülönlegesebb ága az alabástrom megmunkálása. Az alabástrom műhelyben megismerkedhetnek a gyönyörű alkotások készítésének technikájával és vásárolhatnak is az eredeti termékekből. A rövid pihenő után folytatjuk utunkat a nyugati parton, III. Amenhotep fáraó két hatalmas, egyenként 18 méteres ülőszobrához, amelyek ma Memnon Kolosszusok néven ismertek. Transzfer és bejelentkezés a nílusi hajóra. Hajókabinok elfoglalása és ebéd következik. Egy rövid pihenés után délután a Nílus keleti partjának két leghíresebb templomkomplexumát tekintjük meg. A karnakintemplom az ókori Egyiptom leghíresebb épületegyüttese, a Világ egyik legnagyobb ókori vallási helyszíne. Napunkat a thébai háromság, Amon, Mut ésnHonszu tiszteletére épített luxori templomkomplexumban zárjuk. Mindkét helyszín a monumentális oszlopcsarnokaival, a szfinxek sorával felejthetetlen élményt nyújt. Vacsora a hajón és szabadprogram, itt ajánljuk kedves Utasainknak a luxori bazár felfedezését.

5. nap

Reggeli után szabadprogram és pihenés a hajón, vagy lehetőség fakultatív programokra. Erre a szabad délelőttre a denderai kirándulást javasoljuk Utasainknak, Hathor Istennő templomához. Ebéd a hajón, majd elindul a hajónk a Níluson Edfu felé. Az út során láthatjuk a Nílus menti gazdálkodás egy kis részletét, a gazdag banánültetvényeket, a sekélyebb részen vízibivalyok csordáját és halászokat. Különleges hangulat, ahol megállt az idő. Esznához érkezve egy zsiliprendszeren kel át a hajónk, ahol a többméteres vízszintkülönbség kiegyenlítődésének ideje alatt kis csónakokban megközelítik a hajót a vízipiac árusai, akik különböző portékáikat bravúros ügyességgel dobják fel a hajó fedélzetére. Napközben kényelmesen tudnak pihenni a kabinokban, napozni a hajó fedélzetén, hűsölni a medencében egy finom koktél mellett. Vacsora után egy autentikus Galabeya partira várjuk Önöket a hajó bárjában.

6. nap

A hajónk Edfu kikötőjében áll, ahol konflisokra szállunk és az edfui Hórusz templomához látogatunk. A sólyomfejű isten tiszteletére épült templom nagyjából félúton helyezkedik el Luxor és Asszuán között. Ez a templom a karnaki után a második legnagyobb megmaradt ősi egyiptomi templom, amely nemcsak nagysága, de gazdag díszítése és állapota miatt is különleges látnivaló. A templom és a szentélyek bejárása után visszaszállunk konflisainkba. A kikötőbe visszavezető úton láthatjuk, amint ébredezik a város és az út szélén sok helyen kemencékben sütik a friss, forró gőzölgő kenyereket... Reggelinket elfogyasztjuk a hajón, majd folytatjuk az utunkat Komombo felé. A Nílus partján álló egykori templomot a két istenség, Szobek (a krokodilfejű isten) és Haroériszn (Hórusz egyik formája, a karvalyfejű "Öreg-Hórusz", a reggeli nap istene) tiszteletére emelték. A dualitás jegyében épült templom bejárás és nilométer megtekintése után a Krokodil Múzeumban mumifikált krokodilokat is láthatnak. Továbbhajózunk a Nlíuson, majd megérkezünk Asszuánba, a Nílus első kataraktája bejáratánál fekvő városba. Kikötés után szabadprogram, vacsora után ajánljuk az asszuáni bazár felfedezését.

7. nap

Reggeli után szabadprogram, pihenés a hajón. Az érdeklődőknek fakultatív program keretében kora hajnali utazás az Abu Simbel-i sziklatemplomokhoz. Délután Ízisz Istennő templomát látogatjuk meg a Philae szigeten, ahová motorcsónakokkal vezet utunk. A szigeten a templomegyüttesek mellett, itt található az ókori Egyiptom egyik legnagyobb és a kései ókorban legjelentősebb Ízisz-szentélye is. A sziget bejárása után visszamegyünk a Nílus partjára, majd széljárástól függően felukkával vagy motorcsónakkal hajókázunk az asszuáni Botanikus Kertbe. Az 1910-es években betelepített szigeten Egyiptom legkülönlegesebb növényzete között sétálunk. Valódi trópusi varázslat a kert, óriáspálmákkal, mimózákkal, ősfákkal, illatos virágokkal. A szigeten tett séta után visszahajózunk és vacsora majd egy búcsúparti vár minket zenés, táncos műsorral.

8. nap

Menetrend függvényében reggeli elfogyasztása a szállodában vagy reggeli csomag átvétele, majd transzfer a repülőtérre légkondicionált autóbusszal. Hazautazás menetrend szerinti repülőjárattal, kairói átszállással. Érkezés a délutáni órákban.

Ajánlatkérés