Barangolás Háromszéken

Barangolás Háromszéken

Új utazás!

Barangolás Háromszéken

79 900 Ft/fő-től

Foglalható időpontok:

Háromszék, azaz a mai Kovászna megye Székelyföld legkisebb és legdélibb megyéje. A magyar történelemben fontos szerepet játszott, hiszen számtalan esetben védték itt a székelyek Magyarország keleti határát a Kárpátokon keresztül betörni akaró ellenségtől. A megye székhelye Sepsiszentgyörgy, amely egyben Székelyföld déli csücskének közigazgatási, kulturális és turisztikai központja.

Az utazás során ellátogatunk a Keleti-Kárpátok harcainak két híres színhelyére, a Nyerges-tetőre és az Úz völgyébe, megismerjük a világon egyedülálló Szent-Anna tavat és Mohos-lápot, és megtapasztaljuk a messze földön híres székely vendégszeretet.

Utazási információk

Időpont: 5/ 4 éj
Utazás: egyénileg (kocsiba társulás lehetséges)
Elhelyezés: Sepsibükszádon *** panzióban 2  ágyas pótágyazható szobákban
Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és háromfogásos vacsora)
Részvételi díj: 79 900 Ft

Az ár tartalmazza a szállást félpanzióval, utazást, idegenvezető díját, és a legtöbb programot. Az ár nem tartalmazza: étkezések napközben, biztosítás, fakultatív programok költségét. (belépő a medverezervátumba (60 RON), Cenk felvonó (35 RON), valamint belépő a szászhermányi erődtemplomba (15 RON).

Program részletes leírása

1. nap

Utazás

Az első napon az utunk Dél-Erdélyen vezet át, a Kárpátok tövében. Déván megebédelünk, majd a Hunyadiak ősi várát, Vajdahunyadot tekintjük meg. Este Tusnádfürdő melletti Sepsibükszádra érkezünk, elfoglaljuk a szállást, és ízelítőt kapunk a székely finomságokból.

2. nap

Nyergestető 1 napos túra az Úz völgyében, vacsora Nyergestetőn

A Nyergestetőn, a történelmi kávéházban szállunk át a jeepekbe. A Kászonok felé vesszük az irányt, majd megérkezünk az Úz patak völgyébe. Megismerkedünk az Árpád-vonallal, az erődökkel, és az itt zajló csaták történetével. Meglátogatjuk a katonai temetőt, és eljutunk a történelmi Magyarország határáig. A Csíki-havasok gerincén keresztül jutunk vissza a Nyerges-tetőre.

3. nap

Barcaság és szász kultúra

Délelőtt meglátogatjuk a zernyesti medverezervátumot, ahol kb. 60, fogságból kimentett medve él egy hatalmas szabad területen. Onnan Brassóba vesszük az irányt, ahol várost belülről és felülről is megcsodálhatjuk (a felvonó ára 35 RON). Brassóban lesz lehetőség ebédelni. Innen indulunk vissza Sepsibükszádra, útba ejtve a szászhermányi erődtemplomot (a belépő ára 15 RON). Az estét zenés vacsorával zárjuk.

4. nap

Szent Anna tó és Mohos láp, Csíkszereda és Csíksomlyó

A negyedik napon ellátogatunk a Szent Anna tóhoz, valamint a Mohos-lápba, mindkét nevezetességnél szakértő vezetéssel. Csíkszeredában ebédelünk és megnézzük a várost, majd kilátogatunk Csíksomlyóra a kegytemplomhoz, és felmegyünk a nyeregbe, a búcsúk helyszínére.

5. nap

Utazás haza Nagyszebenen keresztül 

Nagyszeben a szászok fontos városa, 2007- ben Európa kulturális fővárosa volt. Itt is ebédelünk, és vásárlási lehetőséget is biztosítunk hazatérés előtt. Tervezett érkezés Budapestre az esti órákban.


Ajánlatkérés