Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú

Új utazás!

Csíksomlyói búcsú

67 900 Ft/fő-től

Foglalható időpontok:

A csíksomlyói búcsú a székelyek középkori eredetű fogadalmi zarándoklata, amely 1990-től kezdődően mára már az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseményévé vált. A magyar katolikus és keresztény hívők által minden év pünkösdjén, több százezer résztvevő jelenlétében megtartott búcsú az erdélyi Csíksomlyó kegytemplomában és szabadtéri szentmise a közeli Kissomlyó-hegy és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben.


Utunk fő eleme, hogy részt veszünk a hagyományos pünkösdi ünnepségeken, emellett más élményeket is kínálunk. Meglátogatjuk a nevezetes Szent Anna tavat és Mohos-lápot, az Igazi Csíki Sörgyárat, valamint a Csíki-havasok láncait.

Utazás: Egyénileg

Elhelyezés: Sepsibükszádon *** panzióban, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és háromfogásos vacsora)


Szobatipus      Részvételi díj/fő

Apartman 5 főre            67900

Apartman 4 főre            72900

3 személyes szoba    75900

kétszemélyes szoba    79900

De luxe szoba 2 főre    88900


Az ár tartalmazza a szállást félpanzióval,  Pünkösdvasárnapi teljes programot. Az ár nem tartalmazza: étkezések napközben (kivétel Pünkösdvasárnap), biztosítás, fakultatív programok költségét. Belépő Vajdahunyad (35 RON), Csiki sörgyár (chips+sör 65 RON) a Mikó-várba (10 RON), belépő a segesvári óratoronyba (16 RON).


Elhelyezés: Sepsibükszádon  10 fős különálló házban. 

Ellátás: önellátás (bekészítés megoldható)

Az udvaron van bográcsozási lehetőség. kerti sütő, dézsa. A szép teraszról gyönyörű kilátás nyílik a Sólyomkőre.

Részvételi díj 4 éjszakára a teljes ház, max 10 fő részére: 650 000 Ft

Székely határőrök nyomában túra részletes programleírása: https://karpatours.hu/utazas/szekely-hatarorok-nyomdokaban-tortenelmi-hatarjaro-emlektura-gyimesbukkreProgram:

1 nap, 2022. június 2. csütörtök

Az első napon utazás, mely Dél-Erdélyen vezet át, a Kárpátok tövében. Déván javaslunk egy ebédet, majd a Hunyadiak ősi várának Vajdahunyad megtekintését. Vajdahunyad vára Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, teljesen épen maradt középkori vára, a régió leghíresebb turisztikai látványossága. A lenyűgöző gótikus várkastély, egyik legnagyobb magyar regényírónk, Mikszáth Kálmán szavaival élve a "várak királya". A Vajdahunyad csúnya, ipari városa fölé emelkedő dombon büszkén trónoló sasfészek hat évszázad történelmének emlékét őrzi és hirdeti, nemcsak a Hunyadiakét, hanem erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is. Ez a vár szolgált mintául a sokak számára ismert, az 1896-os millenniumi ünnepségek részeként a Városligetben épült Vajdahunyad-vár megmintázására. Este érkezünk meg Sepsibükszádra, ahol a település közepén lévő szállásunkon vacsorával várnak minket.


2 nap, 2022. június 3. péntek

Pénteken fakultatív programként a Szent Anna tó, valamint a Mohos-láp megtekintését javasoljuk. A Csomád ikerkráterei alvó vulkánokat rejtenek, melyek a Kárpátok láncait formálták. Egy ilyen ikerkráterben található a messze földön nevezetes, tiszta vizű Szent Anna tó, valamint Európa egyik legkülönlegesebb élőhelye, a Mohos-láp. A Szent Anna tó után Csíkszentsimonba, az Igazi Csíki Sörgyár meglátogatását javasoljuk, ahol vezetett gyárlátogatáson vehetnek részt, sörkóstolóval és finom falatokkal.


3 nap, 2022. június 4. szombat

A szombat a búcsú napja, érdemes korán megérkezni egy Csíksomlyóhoz közeli településre, ahonnan gyalogosan, a helyi keresztaljával együtt érjük el a nyerget. A nyeregben részt veszünk a déli szentmisén, ezt követően a hívekkel együtt vonulunk le a kegytemplomhoz. . A mai kegytemplomot 1802 és 1824 között építették barokk stílusban, belső berendezésének kialakítása 72 évig tartott. Madonna-szobra a 16. századi fafaragó művészet remeke, 1515 és 1520 között készülhetett, a korabeli Madonna-szobrok közül ez a legnagyobb. A templom melletti kolostorban 1630 - ban már volt középfokú oktatás. A mai kolostorépület 1773 és 1779 között épült, könyvtára számos ősnyomtatványt őriz. Csíksomlyó után megnézzük a várost is, amelynek leghíresebb látnivalója a Mikó-vár.


4 nap, 2022. június 5. Pünkösdvasárnap

“Székely Határőrök Nyomdokában” történelmi határjáró emléktúra Gyimesbükkre programunk egy igazi kuriózum, hiszen dzsipekkel közelítjük meg a gyimesbükki ezeréves  határállomást

A  történelmi terepjárós túránk bázisa a Nyergestető vendégház. Korai reggeli után elindulunk Gyimesbükkre, az ezeréves határra. Gyimesbükkön található a történelmi Magyarország legkeletibb vasúti őrháza - melyet néhány évvel ezelőtt felújítottak-, valamint a határt védő Rákóczi-vár romjai. Ide érkezik a Székely Gyors a vonatos zarándokokkal, akikkel közösen helyi programokon veszünk részt. Késődélután indulunk vissza Sepsibükszádra, keresztül a Gyimesi-hágón, ahol megállunk egy rövid főhajtásra Sebő Ödön és a Halálraítélt Zászlóalj kopjafájánál.

részletes programleírás: https://karpatours.hu/utazas/szekely-hatarorok-nyomdokaban-tortenelmi-hatarjaro-emlektura-gyimesbukkre


5 nap, 2022. június 6. Pünkösdhétfő

Hazautazás, megállást javaslunk Segesvár ősi szász városában, ahol ebédelni is van lehetőség. Erdély legfestőibb középkori várnegyedét a Világörökség részét képező segesvári vár falain belül találjuk. A középköri utcákkal, régi házakkal borított várhegy minden oldaláról díszes tornyok és csipkézett bástyák néznek le a várhegy alatt elterülő városra. Meredek lejtésű hegyek, erdővel borított domboldalak ölelik a környezetéből szigetként kiemelkedő várat, mely lenyűgöző látványt nyújt. Segesvár fő attrakciója a máig lakott középkori vár.
Ajánlatkérés