Kairó + Luxor + Hurghada

Kairó + Luxor + Hurghada

Új utazás!

Kairó + Luxor + Hurghada

319 900 Ft/fő-től

Foglalható időpontok:

Kairó + Luxor + Hurghada 

8 nap/7 éj

Utazási információk

Időpont: péntektől péntekig

Indulás: minden pénteken

Időtartam: 2 éj Kairó 1 éj Luxor 4 éj Hurghada

Utazás: Repülővel, az EGYPTAIR menetrend szerinti járataival
Útvonal: BUD/CAI/ - CAI/LXR - HRG/CAI/BUD repülővel
Transzferek: Utasaink számára az utazás kényelmét, minden esetbennlégkondicionált autóbuszokkal biztosítjuk.
Elhelyezés: Utasaink igényeihez igazodva, lehetőséget biztosítunk 4* illetven5*-os szállodában történő elhelyezésre, igény szerint.
Ellátás: Kairóban és Luxorban félpanziós ellátás áll utasainknrendelkezésére, Hurghadán all inclusive ellátást biztosítunk.
Útgarancia: Az út létszámtól függetlenül indul, felár NÉLKÜL!
Idegenvezetés: Létszámtól függetlenül indul. Kairóban minden esetben magyarnnyelvű idegenvezetéssel, Luxorban 6 fő részvételétől biztosítjuk a magyarnnyelvű idegenvezetést az angol/német nyelvű helyett. Hurghadán angol nyelvűnasszisztencia áll Utasaink rendelkezésére. 


Program részletes leírása

1. nap

Elutazás Kairóba a kora délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal. Érkezés után repülőtéri asszisztenciánk segítségével a vízummatrica kiváltása következik, majd transzfer a szállodába légkondícionált autóbusszal. Szállodai szobák elfoglalása után elfogyasztjuk vacsoránkat, majd szabadprogram.

2. nap

A reggeli elfogyasztása után egész napos kirándulásra indulunk. Elsőként a Gízai Piramisokhoz látogatunk, ahol megtekintésre kerül Khephrén, Mükerinosz és az Ókori Világ hét csodájához tartozó, Kheopsz fáraó piramisa is. Utóbbit külön belépőjegy ellenében belülről is meg lehet tekinteni. A Piramismező után a panoráma terület következik, ahol mindegyik Piramist egyszerre láthatjuk. Napunk következő állomása a gízai Nagy Szfinx , a Föld egyik legnagyobb és egyben legrégebbi szobra, mely a Hafré fáraónak épített Völgytemplom mellett fekszik. Az ókori művészet felfedezésének folytatásaként egy tradicionális parfümériába látogatunk, ahol különleges egyiptomi gyógyászati- illetve parfüm olajesszenciákat vásárolhatunk. A papirusztekercsek készítésének technikájába is betekintést kapunk egy papiruszműhelyben , ahol a kézzel festett, eredeti művekből szuvenírt is beszerezhetünk. A rövid pihenő után utunk az Egyiptomi Régészeti Múzeum többezer éves, felbecsülhetetlen értékű kincseihez vezet. A múzeum bejárása után napunkat az Khan El Khalili nagybazárban folytatjuk. A bazár nem csak a különleges kézműves termékeiről, a fűszerek kavalkádjáról, a friss mangóléről híres, hanem az iszlám építészet jellemzőit is felfedezhetjük a kis utcácskákon sétálva az Al Hussein mecset mellett. Nap végén transzfer a kairói szállodába. Érkezés után vacsora és szabadprogram.

3. nap

Reggeli után szabadprogram , pihenés a szállodában, vagy választhatnak többféle fakultatív programunk között. Erre a napra a szakkarai kirándulást javasoljuk Utasainknak, amely során ellátogatnak Memphiszbe, ezt követően Dzsószer Fáraó lépcsős Piramisához mennek, majd megtekintésre kerül még a Mohamed Ali nagymecset és a Kopt keresztény negyed is. Este transzfer a kairói repülőtérre, majd utazás Luxorba. Érkezés után szobák elfoglalása, majd érkezéstől függően vacsora vagy vacsorabekészítés a szobában.

4. nap

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk. Az ókori Théba , Egyiptom déli fővárosa a legjelentősebb műemlékek helyszíne. A nyugati parton kezdjük utazásunkat a Királyok Völgyében , ahol királyok és nagyhatalmú uralkodók számára készítettek díszes, hegybe vájt sírkamrákat. Három különböző sírkamra megtekintése után külön belépődíj ellenében Tutankhamon legendás sírkamrája is látogatható az érdeklődők számára. A következő állomás Hatsepszut királynő halotti temploma . A különleges, hegyoldalban felépített templom több teraszos oszlopsor tetején helyezkedik el. Az egyiptomi kézművesség egyik legkülönlegesebb ága az alabástrom megmunkálása. Az alabástrom műhelyben megismerkedhetnek a gyönyörű alkotások készítésének technikájával és vásárolhatnak is az eredeti termékekből. A rövid pihenő után folytatjuk utunkat a nyugati parton, III. Amenhotep fáraó két hatalmas, egyenként 18 méteres ülőszobrához, amelyek ma Memnon Kolosszusok néven ismertek. Délután a Nílus keleti partjának két leghíresebb templomkomplexumát tekintjük meg. A karnaki templom az ókori Egyiptom leghíresebb épületegyüttese, a Világ egyik legnagyobb ókori vallási helyszíne. Napunkat a thébai háromság, Amon, Mut és Honszu tiszteletére épített luxori templom komplexumban zárjuk. Mindkét helyszín a monumentális oszlopcsarnokaival, a szfinxek sorával felejthetetlen élményt nyújt. A nap végén utazás légkondícionált autóbusszal Hurghadába. Érkezés után szobák elfoglalása, majd érkezéstől függően vacsora vagy vacsorabekészítés a szobában.

5-7. nap

Szabadprogram és pihenés a választott szállodában all inclusive ellátás mellett. További lehetőség különböző tengeri illetve sivatagi fakultatív programokra.

8. nap

Menetrend függvényében reggeli elfogyasztása a szállodában vagy reggeli csomag átvétele, majd transzfer a repülőtérre légkondícionált autóbusszal. Hazautazás menetrend szerinti repülőjárattal, kairói átszállással. Érkezés a délutáni órákban.

Ajánlatkérés