Kairói hosszúhétvége

Kairói hosszúhétvége

Új utazás!

Kairói hosszúhétvége

207 900 Ft/fő-től

Foglalható időpontok:

Utazás Kairóba

5 nap /4 éj

Utazási információk

Időpont: péntektől keddig
Indulás: minden pénteken
Időtartam: 4 éj Kairó 
Utazás: Repülővel, az EGYPTAIR menetrend szerinti járataival
Útvonal: BUD/CAI - CAI/BUD repülővel
Transzferek: Utasaink számára az utazás kényelmét, minden esetben légkondicionált autóbuszokkal biztosítjuk.
Elhelyezés: Utasaink igényeihez igazodva, lehetőséget biztosítunk 4* illetve 5*-os szállodában történő elhelyezésre, igény szerint.
Ellátás: Félpanziós ellátás áll utasaink rendelkezésére.
Útgarancia: Az út létszámtól függetlenül indul , felár NÉLKÜL!
Idegenvezetés: Létszámtól függetlenül indul. Kairóban minden esetben magyar nyelvű idegenvezetéssel.


Program részletes leírása

1. nap

Elutazás Kairóba a kora délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal. Érkezés után repülőtéri asszisztenciánk segítségével a vízummatrica kiváltása következik, majd transzfer a szállodába légkondicionált autóbusszal. Szállodai szobák elfoglalása után elfogyasztjuk vacsoránkat, majd szabadprogram.

2. nap

A reggeli elfogyasztása után egész napos kirándulásra indulunk. Elsőként a Gízai Piramisokhoz látogatunk, ahol megtekintésre kerül Khephrén, Mükerinosz és az Ókori Világ hét csodájához tartozó, Kheopsz fáraó piramisa is. Utóbbit külön belépőjegy ellenében belülről is meg lehet tekinteni. A Piramismező után a panoráma terület következik, ahol mindegyik Piramist egyszerre láthatjuk. Napunk következő állomása a gízai Nagy Szfinx , a Föld egyik legnagyobb és egyben legrégebbi szobra, mely a Hafré fáraónak épített Völgytemplom mellett fekszik. Az ókori művészet felfedezésének folytatásaként egy tradicionális parfümériába látogatunk, ahol különleges egyiptomi gyógyászati- illetve parfüm olajesszenciákat vásárolhatunk. A papirusztekercsek készítésének technikájába is betekintést kapunk egy papiruszműhelyben, ahol a kézzel festett, eredeti művekből szuvenírt is beszerezhetünk. A rövid pihenő után utunk az Egyiptomi Régészeti Múzeum több ezer éves, felbecsülhetetlen értékű kincseihez vezet. A múzeum bejárása után napunkat a Khan El Khalili nagybazárban folytatjuk. A bazár nem csak a különleges kézműves termékeiről, a fűszerek kavalkádjáról, a friss mangóléről híres, hanem az iszlám építészet jellemzőit is felfedezhetjük a kis utcácskákon sétálva az Al Hussein mecset mellett. Nap végén visszautazás a szállodába és vacsora.

3. nap

Reggeli után szabadprogram , pihenés a szállodában vagy választhatnak különböző fakultatív programjaink közül. Erre a napra az alexandriai fakultatív kirándulást javasoljuk Utasainknak.

4. nap

Reggeli után szabadprogram , pihenés a szállodában vagy választhatnak különböző fakultatív programjaink közül. Erre a napra a Memphisz, Szakkara, Kopt-negyed és Mohamed Ali mecset fakultatív kirándulást javasoljuk Utasainknak.

5. nap

Menetrend függvényében reggeli elfogyasztása a szállodában vagy reggeli csomag átvétele, majd transzfer a repülőtérre légkondicionált autóbusszal. Hazautazás menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés a délutáni órákban.

Ajánlatkérés