Közép Felvidék – Gömör

Közép Felvidék – Gömör

Új utazás!

Közép Felvidék – Gömör

Jelenleg nincs foglalható időpont.

Ha a Felvidék szót halljuk, akkor elsőre mindenkinek a bányavárosok és a kuruc-labanc háborúk jutnak eszébe. Nem véletlenül. Szlovákia északi szomszédunk, bővelkedik történelmi látnivalókkal, valamint épített örökséggel, és természeti csodával.

Közép és Kelet Felvidéknek az adja a különlegességét, hogy a látnivalók mellett, ezen tájon nem veszett még el teljesen a magyar nyelv használata. Kínálatunkban magyar anyanyelvű szállásokon tudnak megpihenni az utazok, ahonnan könnyen megközelíthetőek azok a helyek, amik bár bővelkednek magyar kulturális örökségben, anyanyelvünk használata sajnos már nem gyakori. 

Az Utazás során megtekintjük a jelentősebb városokat, természeti kincseket és turisztikai látványosságokat. Az út során végig helyi idegenvezetőt biztosítunk.

Utazási információk

Időpont: 4/3 éj
Utazás: busszal 
Elhelyezés: 2 ágyas pótágyazható szobákban
Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és háromfogásos vacsora) 
Részvételi díj: tartalmazza a szállást félpanzióval, utazást, idegenvezető díját, és a legtöbb programot. Az ár nem tartalmazza: étkezések napközben, biztosítás.

1. nap

A busz reggel 8 órakor indul Budapestről. Érkezés délben Kassára ahol meglátogatjuk a belváros nevezetességeit többek között a Szent Erzsébet Székesegyházat, ahol II. Rákóczi Ferenc alussza örök álmát, Rodostói házat, ami Rákóczi életútját bemutató múzeum, a fejedelem egész alakos szobrával. Ennek szomszédságában található a Miklós börtön, a református templom és a Premontrei templom, valamint  a Lőcsei ház, ami a város legrégibb polgári épülete, a 14. századból, saját sörfőzdével. Nem lehet Kassáról távozni anélkül, hogy megtekintsük a Jakab-palotát, valamint Márai Sándor szülőházát és szobrát. A Városnézés után vár minket a szállás és a vacsora Várhosszúréten.

2. nap

A busz reggel indul a közeli Krasznahorka vár aljára, ahol megtekintjük a Betléri Andrássy-kastélyt és parkját, valamint a Krasznahorka büszke várát. Ezután Rózsnyóra látogatunk, ahol megtekintjük a régi főteret és a belváros nevezetességeit. Innen egy kis természeti kitérőt teszünk a ochtinai – aragonitbarlangba, majd visszatérünk Várhosszúrétre.

3. nap

A bőséges reggeli után indul a busz a Szepességbe, ahol elsőnek megtekintjük a Szepesi várat, mely 41 426 m² kiterjedésével Közép-Európa egyik legnagyobb vára. Innen a közeli Lőcsére, mely a Fehér asszonyról és a fekete ruhákról híres, a gyönyörű óvárosa mellett.  Innen egy ugrás Késmárk, ahol Thököly fejedelem pihen az evangélikus templom kriptájában. Végezetül Ótátrafüredre látogatunk, a Magas-Tátra legnagyobb és legrégibb üdülőtelepülésére, megtekintjük Tarpataki-Vízesést majd a szállás felé vesszük az irányt Várhosszúrétre.

4. nap

A reggeli indulásnál a híres Dobsinai-jégbarlangot célozzuk meg, mely a világörökség jégcsodája. A világ legjelentősebb jégbarlangjai közé tartozik.  majd látogatást teszünk Imrikfalvi-víztározónál, ahol libegő pályája mintegy 2 km hosszú és 221 m szintkülönbséget hidal át. Innen utunkat Budapest felé vesszük.


Ajánlatkérés