Máramaros felfedezése

Máramaros felfedezése

Új utazás!

Máramaros felfedezése

69 900 Ft/fő-től

Foglalható időpontok:

Máramaros Erdély legészakibb megyéje, gazdag történelemmel és kultúrával. Itt évszázadok óta élnek együtt magyarok, románok, ruszinok és más szlávok, ráadásul Máramarossziget a történelmi Magyarország legnagyobb arányú zsidó lakossággal rendelkező városa. Nem csak az épített örökség, de a természeti szépségek miatt is ez Erdély egyik legszebb része.

Utunk során felkeressük a legfontosabb városokat, természeti látnivalókat és turisztikai attrakciókat. Az út során végig helyi idegenvezetőt biztosítunk.

Utazási információk

Időpont: 4/3 éj
Utazás: egyénileg 
Elhelyezés: 2 ágyas pótágyazható szobákban
Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és háromfogásos vacsora) 
Részvételi díj: tartalmazza a szállást félpanzióval,  idegenvezető díját, és a programokat. Az ár nem tartalmazza: étkezések napközben (1 nap, 4 nap) biztosítás.

1. nap:
Budapest – Csengersima (határállomás) – Szatmárnémeti – Máramarossziget
A csengersimai határon keresztül érkezünk Szatmárnémetibe, ahol egyénileg megebédelünk, és idegenvezetővel megnézzük a várost. Innen késődélután indulunk tovább Máramarosszigetre a szállásunkra, a Casa Iurca de Calinesti hotelbe, ahol vár minket a vacsoránk.
2. nap
Máramarossziget – Barcánfalva – Kapnikbánya – Nagybánya – Koltó – Máramarossziget
Reggel 9:00-kor indulunk Máramarosszigetről. Először Barcánfalvára érkezünk, ahol az UNESCO világörökségi listán szereplő Szűz Mária bemutatása fatemplomot nézzük meg, majd a remete kápolnáját (a legkisebb templom Erdélyben). Innen tovább Kapnikbányára megyünk, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia első ciános aranyfeldolgozójának romjai, valamint egy vízesés találhatóak. Innen Nagybányára, a festők városába érkezünk, ahol megtekintjük a város nevezetességeit és közösen megebédelünk. Koltón folytatjuk utunkat a Teleki Kastélyban, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia a nászéjszakájukat töltötték. Ezt követően visszatérünk Máramarosszigetre vacsorázni.
3. nap:
Máramarossziget – Felsővisó – Mokanica – Borsafürdő – Lóhavasi vízesés – Máramarossziget
Reggel 7:30-kor indulunk Felsővisóra. A gőzmozdony vontattal, korhű kisvasút a Vasér völgyében pöfög, végig gigászi sziklafalak között. Napközben közös ebéd.  Este vacsora a szálláson.
4. nap:
Máramarossziget – Szaplonca – Csengersima (határállomás) – Budapest
Reggeli után kicsekkolás a szállodából. A máramarosszigeti városnézés 11:30-kor indul börtön- és zsinagóga-látogatással, idegenvezetővel. (10:00-kor katolikus szentmise kezdődik, ezen igény szerint részt lehet venni.) Ebédelni Hosszúmezőn, a környék egyetlen magyar többségű településén fogunk, majd meglátogatjuk a híres szaploncai Vidám Temetőt. Innen térünk vissza Budapestre, ahova várhatóan 20:30-ra érkezünk meg.

Ajánlatkérés